-Açık tarla yetiştiriciliğine uygun, oturak, orta erkenci bir çeşittir.
-Bitki yapısı güçlü ve bol yapraklıdır.
-Meyveler uzun konik yuvarlak, koyu kırmızı ve dolgun etlidir.
-Meyveler ortalama 95-100 gr ağırlığındadır.
-Taze tüketim için uygun, sofralık, kurutmalık, salçalık, sanayi tipi bir domates çeşididir.
-Tarlada yetişme süresi fide dikiminden itibaren 85-90 gündür.
-Bitki adaptasyonu iyi olup, hızlı gelişim gösterir.
-Sert etli ve kalın kabuklu olduğu için çatlamaya ve nakliye koşullarına dayanımı yüksektir.
-Dekara ortalama verimi 7-9 tondur.
-TMV, F1 ve N ırklarına dayanıklıdır.
-Fide Dikim Mesafesi: Fide dikim mesafesi fide arası 40-60 cm, sıra arası 60-80 cm olacak şekilde dikim yapabilirsiniz. Fide dikiminde fide tutma yüzdesi artıran özel karışım fide dikim gübresi kullanmanızı tavsiye ederiz.
-Fide Dikimi: Size gelen ürünleri toprak hizasında dikim yapmanız gerekir. Dikim için en uygun sabah saatleri veya ikindir vaktidir. Fideleri dikim sırasında bitkinin viyolde kalan kısmınının tamamı (fidenin yaklaşık 3 te 2 si) toprak altında olmalıdır. Fide dikimini yaptıktan hemen sonra mutlaka can suyu vermeniz gerekmektedir.
-Bir Dekara Gereken Fide Miktarı: Ortalama 1000 metrekare alana gidecek olan fide miktarı açık alanda sırık çeşitlerde 1800-2500 kök arasında, oturak çeşitlerde ise 1100-1500 arasında fide ekilebilir.
-1 Dekar Alandan Ne Kadar Ürün Alınabilir? Ortalama bir kökten 5-10 kg arasında çeşide göre hasat yapılabilir. Bu ise dönüme 5-15 ton arasında tahmini rekolte demektir.
-Fide Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 3-5 günde bir defa. (İlk çiçeklenme başlayıncaya kadar sulama mümkün olan en geniş aralıkta yapılmalıdır.
Genel Gübreleme Bilgisi: Sebze fideleri gübrelemesinde genelde organik gübre kullanmanızı tavsiye ederiz. Solucan veya yarasa gübresi kullanmanız tad açısından çok faydalı olacaktır. Her 2. sulamanızda sıvı yarasa veya solucan gübresi kullabilirsiniz.
-Hobici İçin Tavsiye: Sebze fidelerinizin arasına fesleğen fidesi, nane fidesi dikerseniz sinek, sivrisinek ve örümceklerle doğal yollardan mücadele etmiş olursunuz.
-Örtü Altı Dekara Fidesi Sayısı Dikim Mesafesi: Sırık çeşitler 60-80 cm sıra arası, sıra üzeri 50-60 cm, oturak çeşitlerde sıra arası 140 cm, sıra üzeri 40-50 cm olabilir. Sırık çeşitler dekara 1800-2000 adet, oturak çeşitlerde ise 1000-1500 adet arasında dikim yapılabilir.