1000 TL ve Üzeri Alışverişlerde ÜCRETSİZ KARGO Fırsatı !
1000 TL ve Üzeri Alışverişlerde ÜCRETSİZ KARGO Fırsatı !
  0506 664 50 38
Kategoriler
Para Birimi Seçimi
  • Soğuk%20Bölgelere%20Uygun%20Keçi%20Boynuzu%20(Harnup)%20Fidanı%20(Aşısız)
  • Soğuk%20Bölgelere%20Uygun%20Keçi%20Boynuzu%20(Harnup)%20Fidanı%20(Aşısız)
Soğuk Bölgelere Uygun Keçi Boynuzu (Harnup) Fidanı (Aşısız)
Ürün Kodu : BRKFDNCLK01261         Yorumlar (0)        Yorum Ekle
Marka :  Berke Fidancılık
199.99 TL   Kdv Dahil

Keçi Boynuzu (Harnup) Fidanının Özellikleri

 

Gönderilecek olan bitkinin tüm bakımları mevsimine ve ihtiyacına göre (budama, ilaçlama ve gübreleme işlemleri) tarafımızca yapılarak gönderilmektedir.

 

Ürünlerimizin resimleri kendi seramızda yetişen bitkilerden oluşmaktadır. Görseldeki ürünlerden en iyileri seçilip özenle paketlenerek tarafınıza gönderilmektedir.

 

Doğal şeker aromalı keçiboynuzu eskiden tatlandırıcı olarak kullanılırdı. Şekerpancarının çıkması ile artık sadece sofralık tüketimi yapılan keçi boynuzunun tohumdan olan fidanlarında 15 yıl gençlik kısırlığı mevcuttur. Aşılı olan fidanlarında ise gençlik kısırlığı daha az sürededir.


-Hasat Zamanı: Ağustos ayı içerisinde.

-Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir. (Karasal iklim hariç.)
-Keçiboynuzu Fidanı Anacı: Satışı yapılan bu harnup fidanı tohumdan üretilmiştir.

-Fidanın Durumu: Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir.

-Fidanın Mevsimsel Durumu: Keçiboynuzu fidanları yaprak dökmeyen her dem yeşil bir bitkidir. 

-Saksıda Yetiştiriciliği: Saksı içerisinde keçiboynuzu yetiştiriciliğinin temelinde ağaç tacının yani dal oluşumun ilk başladığı yerin saksı hizasından sonra en fazla 15 cm olması gerekir. Taş oluşumu ne kadar aşağıdan verilebilirse o derece iyi olacaktır. Önemli olan ağacın yan dal oluşumunu aşağıdan verip bitkinin büyüyeceği yüksekliği ayarlayarak daha randımanlı meyve almaktır. Keçiboynuzu fidanı yetiştiriciliğe uygundur fakat kışın saksı içerisinde mutlaka bahara kadar bitkini meyve vermesi için gereken soğuklama süresini karşılaması için çağla oluşumu gerçekleşene kadar dış mekânda bulunmalıdır. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak ise çiçek toprağı olabilir.

-Keçiboynuzu Fidanı Dikim Mesafesi: Keçiboynuzu fidanlarında fidanlar arası 5 metre, sıra arası 6 metre

 -Keçiboynuzu Fidanının Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir. Fidan çukurunu en boy yükseklik 50-60 cm olarak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna, 30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı, çukura dik bir şekilde koyunuz, fidanınızın poşetini veya saksını toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 5-15 litre arasında can suyunu veriniz. Dikim işlemini yazın yapıyorsanız muhakkak sunguard uygulaması(kaolin uygulaması) yapınız. Kışın yapıyorsanız Nisanla beraber sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.
-Keçiboynuzu Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa. Kışın iklim çok kurak gitmezse sulama yapılmaz.

-Keçiboynuzu Fidanı Taç Oluşumu: Keçiboynuzu fidanlarında taç oluşumu yani yan dal oluşumun ilk olacağı yer bizim için çok önemlidir. Bu tamamen ağaca verilecek olan şeklin ilk adımıdır. Profesyonel meyve bahçelerinde uygulanacak budamanın sistemi ve hasat ekipmanlarına göre taç oluşumu yeri verilir ama hobiciler için tavsiyemiz ağacın yan dal oluşumun ilk başladığı yerin aşıdan sonra maksimum 40-60 cm arasında olmasıdır. Dikim esnasında tepe kesimi ile 1. taç, yan dal oluşumun başladıktan 1 ay sonra oluşan yanda dalların ucundan kesilmesi ile 2. taç oluşumu ve akabinde diğer taç oluşumları yapılır. Burada önemli olan ağacın tacını aşağıdan vererek ilaçlama, toplama ve budama gibi işleri daha kolay hale getirmektir. Tabi bizim burada anlattığımız vazo tipi budama terbiyesidir. Farklı budama teknikleri de elbette vardır. Budama ne kadar iyi olursa ağacınızda o derece kaliteli olur.

-Fidanım Geldiğinde Ne Yapmalıyım? Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartıp hafifçe sulayınız. Fidanınızı daha sonraki bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne bir sulamayı ihmal etmeyiniz.  

-Fidan Gönderimi: Berke Fidancılık güvence ve kalitesiyle karton ile özenle paketlenerek gönderimi yapılır.

 

 

 

Toplam 0 yorum yapıldı


Yorum yaptığınız teşekkür ederiz. Yorumunuz icelendikten sonra yayınlanacaktır.
Sizde yorum yapın
Doğrulama Kodu
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.