3 Yaş Aloevera Fidanı, Torbalı ve Tüketime Uygun
Aloe vera saksısı altında delik olan drenajlı saksılardan olmalıdır. Kökleri saksının dibinde olan bitkinin alt kısmında su birikmesi hızla ölmesine neden olacağından, drenajlı saksılar sayesinde aloe veraya çok daha uzun bir ömür vadedebilirsiniz.
Aloe Vera Nasıl Yetiştirilir?
Aloe vera yetiştirmek düşündüğünüzden çok daha kolay. Doğru saksı, toprak, yer seçimi ve sulama düzeni ile siz de kısa sürede hızla büyüyen bu bitkiye sahip olabilirsiniz. Aloe vera bakımı oldukça zahmetsizdir. Ne onu diğer bitkiler gibi sık sık sulamanız gerekir ne de ekstra bir bakım yapmak zorunda kalırsınız.
Aloe vera bitkisinin bakımındaki en önemli püf nokta; büyüdükçe saksı değiştirmeye ve saksı değiştirirken yaprakları kırmamaya özen göstermektir. Aloe veralar, yaprakları koparılıp içindeki jel çıkarılarak kullanılır. Yaprakları tam olgunlaşmadan kırmanız bitkiye de zarar vereceğinden sabırlı olmalı ve yapraklar dolgunlaşana kadar beklemelisiniz. Yapraklar dolgunlaştıkça keserek yeni yapraklara yer açmak, bitkinin daha hızlı gelişmesine de yardımcı olacaktır.
Aloe Vera Güneş İster mi?
Aloe veralar güneş ışığını sever ve ister. Ortam ne kadar aydınlıksa bitki o kadar hızlı büyür. Aloe veranın yapraklarını zaman içinde ışık yönüne doğru eğdiğini görebilirsiniz. Bu nedenle saksıyı ara ara döndürerek yaprakların sabit kalmasına yardım edebilirsiniz. Işık alan yapraklar daha hızlı büyüyeceğinden, saksıyı döndürerek tüm yaprakları aynı düzeyde uzatmak daha şık bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.
Aloe vera gün ışığını ne kadar sevse de soğuğa karşı da dayanıklılık gösterir. Onun -7 dereceye kadar dayandığına şahit olmanız mümkün. Elbette bitkiyi eksi sıcaklıklarda uzun süre tutmanız tavsiye edilmez, mümkünse oda sıcaklığında, en az 10, 15 derece ısıda tutabilirsiniz.
VE ÇOK OLUMLU SONUÇLAR ALDIK.