Gönderilecek olan ürün meyve verir yaşta (3 yaşlı) olan, Tüplü (Torbalı) ve AŞILI fidandır.
Naveline Portakal Çeşidi ve Fidan Özellikleri
4 tanesi bir 1 kg olup soyulması kolay olan Navel portakalı fidanının meyveleri Kasım ayı 2. haftasında hasada gelmektedir. Navel portakal fidanı ağaç gelişimi hızlı olup dikildikten 2 yıl içerisinde rahat bir şekilde ürün verebilir.
Gönderilecek Fidan Teknik Özellikleri
Navaline Portakal Fidan Yaşı: Gönderimi yapılan fidanların toplama budama, ilaçlama, toplama gibi işlemlerin daha kolay olması için taç oluşum noktası aşağıdan yapılmış olup aşı yaşı maksimum 2-3 tür.
Hasat Zamanı: Kasım sonundan itibaren hasadı olmaktadır. (Hasat tarihi bölgelere göre değişebilir)
Navaline Portakal Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.
Navaline Portakal Fidanı Üretimi: Navaline Portakal fidanı üretiminde göz aşı yöntemi kullanılmaktadır.
Navaline Portakal Fidanı Anacı: Navaline Portakal fidanı üretiminde narenciye fidanı üretiminde kullanılan anaçlar kullanılmaktadır. Genelde turunç anacı kullanılmaktadır.
Navaline Portakal Fidan Durumu: Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir
Navaline Portakal Fidanı Mevsimsel Durumu: Navaline Portakal fidanları yaprak dökmeyen bir bitkidir. Kışın Kısmi yaprak dökümü narenciyelerde olmaktadır.
Saksıda Navaline Portakal Yetiştiriciliği: Saksı içerisinde Navaline Portakal yetiştiriciliğinin temelinde ağaç tacınının yani dal oluşumun ilk başladığı yerin saksı hizasından sonra en 15 cm olması gerekir. Taş oluşumu ne kadar aşağıdan verilebilirse o derece iyi olacaktır. Önemli olan ağacın yan dal oluşumunu aşağıdan verip bitkinin büyüyeceği yüksekliği ayarlayarak daha randımanlı meyve almaktır. Navaline Portakal fidanı yetiştiriciliğe uygundur fakat kışın saksı içerisinde mutlaka bahara kadar bitkini meyve vermesi için gereken soğuklama süresini karşılaması için çağla oluşumu gerçekleşene kadar dış mekânda bulunmalıdır. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak ise çiçek toprağı olabilir.
Navaline Portakal Fidanı Dikimi: Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlerde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir. Fidan çukurunu en boy yükseklik 50 60 cm olarak şekilde kazınız. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna ,30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı, çukura dik bir şekilde koyunuz, fidanınızın poşetini veya saksını toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini aşı noktası toprak üstünde 5-10 cm olacak şekilde yapınız ve fidan başına 5 15 litre arasında can suyunu veriniz.
Navaline Portakal Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10 15 günde bir defa.