Tüplü RedLake Cinsi (Kırmızı) Frenk Üzümü Fidanı
Gönderilen ürünler kaç yaşındadır?
-Gönderilen frenk üzümü fidanlarımız 2 yaşlarındadır.
•Gönderilen ürünler saksı içinde mi geliyor yoksa açık olarak mı?
-Sertifikalı frenk üzümü fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
•Gönderilen frenk üzümü fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen frenk üzümü fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 10-15 cm "dir.
•Gönderilen RedLake Cinsi (Kırmızı) Frenk Üzümü Fidanı"nın tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır?
-RedLake Cinsi (Kırmızı) Frenk Üzümü Fidanı kendine verimli bir türdür. Tozlayıcıya gerek yoktur.
•Gelen fidanları hemen dikmeli miyim?İstediğim zaman dikebilir miyim yoksa dikim mevsimini mi beklemem gerekli mi?
-Sertifikalı meyve fidanlarımız saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz.Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur.12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir.
•RedLake Cinsi (Kırmızı) Frenk Üzümü Fidanı kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
-Kışın çok sert geçtiği yörelerde RedLake Cinsi (Kırmızı) Frenk Üzümü Fidanı dikimi sağlanabilir. -20 derece soğukluklara dayanıklıdır.
•RedLake Cinsi (Kırmızı) Frenk Üzümü Fidanını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
-Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır.Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir.
•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve alamaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı RedLake Cinsi (Kırmızı) Frenk Üzümü Fidanlarının hepsi 3 yaşındadırlar. RedLake Cinsi (Kırmızı) Frenk Üzümü Fidanlarının geneli 3-4 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikimini sağladığınız yıl meyve verimi sağlayacaktır.
•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık olarak saksı boyu kadar açmanız önemlidir.Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir.Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir.Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.
•Gönderimlerinizi kargo ile yapıyorsunuz,herhangi bir zarar görmezler mi? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı Kargo ile Mersin"den Tüm Türkiye"ye gönderiyoruz.Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığına uygun olarak gönderilmektedir . Tam güneşli alanlar ideal alanlardır. Ancak çok sıcak dönemlerde, bitkilerin zarar görmemesi için, bir miktar gölgeleme yapmak gerekebilir. içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.
Kışın yaprağını döken çalı formunda bitkilerdir. Kökleri saçak şeklinde olup, fazla derine inmemektedir. Dalları zayıftır. Her sene dipten yeni sürgünler meydana getirir. Meyveleri küçük salkımlar halindedir. Salkımlar üzerinde taneler yuvarlak ve çok parlak renklidir. Kabuk yarı saydamdır.
İklim İsteği
Çok sıcak, kurak ve sisli yerlerin dışındaki bölgeler dışında yetiştiriciliği sağlanabilmektedir. Soğuklara karşı dayanımı diğer üzümsü meyvelere oranla daha fazladır
Toprak İsteği
Farklı yer ve toprak koşullarına çoğu meyveden daha uyumludur. Nemli topraklardan çok hoşlanır. Özellikle meyve gelişimi döneminde neme çok ihtiyaç duyar. İdeal toprak kuru olmayan iyi drene edilmiş zengin besin içeriğine sahip topraklardır. 6-6,5 civarındaki, hafif asitli pH düzeyine sahip topraklar en iyi gelişme koşullarını sağlar. Normal özellikteki topraklarda iyi bir gelişme gösterir. Çiçeklerin biraz erken dönemde açmaları nedeniyle, ilkbahar geç donlarından zarar görmemesi için, soğuk hava biriken don ceplerinden uzak durulmalıdır. Aksi takdirde ciddi düzeylerde verim kaybı ortaya çıkabilir. Güney yönler erken çiçeklenmeyi teşvik edeceği için kaçınılmalıdır. İdeal yöneyler kuzey doğu ve kuzey batı yöneyleridir.
Dikim, Budama ve Üretimi
Bitkilerin 1 metre aralıklarla dikilmesi uygundur. Frenk üzümünün her yıl budanması gerekir, budama yapılmazsa verimi düşecektir.
Köklerinden alınan sürgünlerle yapılabileceği gibi, meyvelerindeki çekirdeklerinin saksılara dikilmesiyle de yetiştirilebilmektedir.