Açık alanda yetiştiriciliği oldukça uygun olan bu çeşit oldukça lezzetlidir.Güçlü ve kuvvetli bir yapısı vardır. Soğuklara karşı dayanıklıdır.Depolamaya elverişlidir.Yüksek albenili bir çeşittir.Turşuluk,çorba ve salatalarda sıklıkla kullanılır.
-Ürün Gönderimi;Orijinal hava almayan paketinde
-Lahana Tohumu Çimlenmesi:7-12 gün arasında.
-Çimlendirme Toprağı Nasıl Olmalıdır?Çimlendirme toprağı steril Torf-Perlit veya Cocopeat-Perlit karışımı olabilir.Mutlaka steril toprak olmasına dikkat ediniz.
-Çimlendirme Toprak Isısı:15 derece üstü.
-Çimlendirme den Önce Yapılması Gerekenler:Lahana tohumlarınızı normal bir su içerisinde tohumlar dibe ininceye kadar bekletiniz.Üstte kalan tohumlar boş, dibe inen tohumlar sağlamdır.
-Lahana Tohumu Ekim Derinliği:Her sebze veya meyve tohumu, tohum çapının 1-2 katı derinliğe ekilebilir.Unutmayın fazla derine ekilen tohumlar çürümeye başlayacaktır.
-Lahana Tohumu Çimlendirme Mevsimi:Açık alanda baharla beraber, iç mekan içerisinde 12 ay ekim yapabilirsiniz.
-Açık Alanda Lahana Tohumu Nasıl Çimlendirilir?Her zaman önce önce viyolde çimlenme, daha sonra ise viyolde çimlenen tohumların dışa aktarılmasını tavsiye ederiz.Tohumlarınızı su içerisinde bekletiniz.Viyolünüz dibine önce bir miktar nemli steril toprak koyunuz ve ve üzerine tohumlarınızı yerleştiriniz ve viyol hizasında toprakla doldurma işlemini yapınız.Toprağınızdaki hava boşluklarını iyice sıkılaştırarak alınız.Toprağınız devamlı nemli olmasına dikkat ediniz.Çimlenme gerçekleştikten sonra her 2. sulamanızda doğal solucan ve yara gübresi kullanarak fidenizi sulayınız ve fidenin 3-4 yaprak(Tahmini 10 cm) olunca istediğiniz yere dikim işlemi uygun hava şartlarında yapınız.
-Açık Alanda Tohum Ekim Mesafesi:Açık alanda tohumlarınızı sıra arası 40-60 cm,sıra üzeri 160-180 cm olacak şekilde ekebilirsiniz.
-2 Gramda 200-250 adet arasında tohum olabilir.
-1 Dekar İçin Ne Gerekli Olan Lahana Tohumu Miktarı Nedir?1 Dekar için ortalama 600-1000 gram tohum kullanılabilir.