Matador ıspanak ,koyu yeşil renkte ve geniş yapraklı bir çeşittir. Kasalamaya dayanıklı ve tezgaha uygundur. Çabuk tohuma kalkmayan, pazar ve manavlarda aranan bir çeşittir. 16-25 derece sıcaklık çimlenme ve yetişmesi için uygun sıcaklıktır. Matador ıspanak serin iklim sebzesi olup soğuğa dayanıklıdırlar.
Toprak Hazırlığı: Matador ıspanak tohumunu ekeceğimiz arazi 20-25 cm derinliğinde sürülerek yanmış hayvan gübresi veya yapay gübre ile harmanlanır. Ancak gübreleme sürüm işleminden sonra yapılır. Gübrenin çok derinlerde ve yüzeyde kalmaması sağlanır. Ispanak pH ı 6.5-7.5 arası olan toprağı daha çok sevmektedir.
Ekimi: Matador ıspanak tohumu ekimi tohumların yarısı serpme usulüyle ekilir ve kalan yarısı da önceki ekime dik bir şekilde serpilir. Matador ıspanak tohumlarının üstünün örtülerek açıkta kalmaması çimlenme için önemlidir.
Sulama: Toprak yüzeyinde kalan ıspanak tohumları 1.sulamayla çimlenirler. İhtiyaca göre düzenli olarak sulanması gereken matador ıspanak çeşidi ,salma sulama veya gübre atımında yağmurlama yöntemiyle sulanabilir.
Gübreleme: Matador ıspanak çeşidi hasadından 1 ay önce kadar azotlu gübre serpme yöntemiyle atılır ve ardından hemen yağmurlama sulama yapılır ki yapraklarda gübre kalarak sararma yapmasın. İhtiyaca göre 10-12 kg azot,8-10 kg P2O5, ve toprağın ihtiyacı kadar K2O verilebilir.
Matador ıspanak çeşidi hasada gelme süresi ilbahar ekiminde 2 ay kadar sonbahar ekiminde ise 5 aya kadar uzamaktadır. Çeşidine ve hasada göre 1.5-3 ton arasında verim alınır. Hasat toprağın 2-3 cm altından ıspanakların kökünden kesilmesiyle yapılabilir.