Kornişon Tohumu Çeşit Özellikleri Nelerdir?
Albenisi çok güzel ve orta erkenci bir kornişon tipi turşuluk çeşididir. Meyvesi koyu yeşil renkte sürülmüş dikenlidir. Meyve boyu 5 -6 cm. 2 - 2,5 cm. dir. Küllenme hastalığına karşı toleranslıdır.
Kornişon Tohumunda Toprak Hazırlığı Ve Ekimi Nasıldır?
Toprak nemini çok sevdiğimiz kökleri oldukça yüzeysel ve renkler ilk 20-25 cm derinlikte gelişir. Seralarda askıya ulaşmak için daha iyi ışıklanmayı açıklar budama yapılır. Bu uzak askıya edilebilir yetiştirilen hıyar bitki boyu 2 m"yi bulmaktadır. Hıyar köklerinin toprakta dökülme ilk 20-25 cm derinlikte gelişmesini gerektirecek arka plandaki yetiştirme yeridir.
Kornişon Tohumunda Sulama Ve Gübreleme Nasıl Yapılır ?
Hıyar bitkisi gübreyi çok sever. Bu amaca çok iyi bir şekilde gübresinden elde edilen dekara 3-6 ton kadar hem verimli üretiliğini artırır hem de toprağı toplayabiliriz. Tarla yetiştiriciliğinde yaklaşık 8 kg / da P2O5 kazanç fosforlu gübre ve 10-12 kg / da N karşılığı azotlu bir gübre verilmiştir . Genel bir kural, suya çok duyarlılığın bulunduğu "diplerinin daima nemli tutulmaması” ile ilgili sebzelerin biri de hıyardır. Ayrıca hem bitkinin iyi gelişmesi gerekmektedir hem de susuzluktan ileri gelen acılaşmaya fırsat verilmemiş olur. Hıyarın sulama yönünden en kritik dönem meyve bağlama dönemidir.
Kornişon Tohumunda Hasat Ve Verim Nasıldır?
Çeşidin erkencilik özelliği ile yetiştirme ve bakım şartlarına göre tohum ekiminden 55-70 gün sonra hasata başlanabilir. Hıyarlarda ilk hasat için en uygun zaman meyveleri normal çeşit iriliğinin 1 / 3"ü veya 1 / 2"sini kullanarak zamandır. Hasadın gecikmesiyle meyveler fazla irileşir, şekil bozulur ve pazarlamayı kayber.