İthal crimson sweet karpuz koyu yeşil renge sahip olup bir bitki ortalama 6 ila 10 adet karpuz verir. Ortalama meyve ağırlığı 8 - 13 kg civarındadır. Tabiki bakım şartları ve gübrelemeye göre bir karpuzun ağırlığı değişir.
Toprak Hazırlıgı : İthal crimson sweet karpuz tohumu ekiminden önce toprak mutlaka birkaç kez işlenmeli ve sürümden önce dekara 3-4 ton arasında yanmış hayvan gübresi atılmalıdır.
Ekimi: İthal crimson swee karpuz ekiminin Nisan ayının ortalarından Mayısın ortalarına kadar yapılması uygundur. Ekim işlemi ocak veya sıra usulü ile yapılabilir. Çıkan fidelerden uygun şekilde seyreltme yapılır.
Sulama : İthal crimson sweet karpuz yetiştiriciliği taban suyuna ulaşılabilen yerlerde yapılması daha verimlidir. İlk olarak verilen cansuyundan sonra uzun süre sulamaya ihtiyaç olmayacaktır. Meyve oluşumundan sonra ise düzenli sulama yapılmalıdır.Fakat fazla su verilmesi meyve tadını ve dayanıklılığını azaltır. İthal crimson sweet karpuz da sulama işlemi sadece irileşme döneminde olmalı hasada yakınlaşınca kesilmelidir. İthal crimson sweet karpuzun kök ve meyve kısmı fazla nemden dolayı hastalıklar oluşturması sebebiyle sudan korunmalıdır.
Gübreleme : İthal crimson sweet karpuz üretiminde ekimden önce kesinlikle gübreleme yapılmalıdır.Ayrıca dekara 12-15 kg Azot,10-12 kg Fosfor,20-25 kg Potasyumlu gübre isteğe göre toprağa düz sıra halinde atılır.
İthal crimson sweet karpuz hasadı olgunlaşma görüldükten sonra titizlikle yapılır. Verim 5 ile 8 ton arasında değişkenlik gösterebilir.