3 Aylık Bitki Bakım Ürünleri Pakedi
PAKET 6 farklı üründen oluşmaktadır tabiki ürün adet sayınıza göre de kullanım süreniz değişebilecektir. ben ortalama 2 saksınız için yorumluyorum siz ona göre oranlayınız.
Paket içeriği:
!!! ISRARLA ALTINI CİZMEK İSTİYORUM BENIM FİDANIM MEYVE VERMEDİ DİYE BİR SEY YOK SİZ İYİ BAKTINIZ MI, ZAMANINDA GÜBRELEME VE İLAÇLAMA YAPTINIZMI BU SORUYU KENDİNİZE SORMANIZ GEREK.
!!! Arkadaşlar şimdi anlatmak işin en zor kısmı önce bitkiniz kargo ile size ulaştığında narince açınız ve adaptasyon için açık alana alınız ve balkonda yerini sabitleyip 1 su bardağı su veriniz. Kısacası 2 gün dinlenmeye alınız.
!!! Gelelim işin has noktasına ay bitkim yaprak döküyor diyen arkadaşlar narenciyeleri lütfen açık alanda bakmaya gayret gösteriniz aman bizim bura cok soguk diyorsanız bitkinizin üstüne 3-5 büyük çöp posedi geçiriniz. sera mantığı:)
!!! Sulama kısmına gelince en çok yapılan hata kaç günde bir sulayalım sorusunun cevabı. ben herzaman bitkiniz kuru ise sulayın diyorum yani kaç gün olursa olsun asıl kıstas toprak kurudugunda sulanır ısterse 15 gun gecsın toprak nemlı ıse sulamayın.
!!! Arkadaşlar gönderdiğimiz cocopeat torfunun ve yarasa gübresinin tamamını saksı toprak harcınıza karıştırınız. Korkmayın yakmaz hepsi doğal ve organiktir. Toprağı gevşetir ve daha çok köklerin vitamin emmesini sağlar.
!!! Sonrasında ise saksınızı 20 lt diye varsayalım. Her 15 günde bir saksınıza gönderdiğimiz 4x15 kompoze gübre ile Azot gübresinden 1 er tatlı kaşığı saksınıza serpin ve toprağı hafif şöyle çatalla eşeleyerek sulayın. Bunu lütfen toprak kuruyken yapınız. Nekadar süreyle yapacam diye düşünmeyin her 15-20 gune bir uygulayacaksınız. NOT 1ER TATLI KAŞIĞI
!!! Kök geliştiriciyi ise (500 ml siyah olan) ise her sulamada en az 1.5 lt suya 5 kapak koyarak sulama metoduyla kullanınız.
!!! Gelelim en son aşamaya ilaçlama bakımı ise Marttan başlayarak Ocak ayına kadar her 10 günde bir 250 ml suya 5 kapak koyarak yapraktan spreyleyerek uygulamalısınız.
Ocak-Şubat aylarında ise ayda bir ilaçmalanız yeterli olacaktır.
Gübreleme ve ilaçlama tamam geriye kaldı budama .
Budamada şekil budaması yapınız. Yani şöyle diyeyim bitkinize bekınız ve sizi rahatsız eden görüntü olarak zihninizde nasıl görmek istiyorsanız zamanla o şekle dönüştürmek için acımayınız bitkinize vurunkellesini gitsin:) şaka değil bir bitki ne kadar çok budanırsa o kadar çok meyve verir. ha bunu dedim ama gidip 10 güne bir de budamayın. şubat 15 te bir budama yapın bir de mayısta sonrada temmuz ağustos gibi budama yapın oldu bitti.
Sağlıklı günlerinizde Sağlıklı Bitkilerinizle Başbaşa kalmanız Dileğiyle.